Magnesium en vitamine D

Vitamine D is nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. Het is belangrijk voor groei en behoud van stevige botten en tanden en ondersteunt bij een goede werking van de spieren en het immuunsysteem.

Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Momenteel ruim voorradig ☀️
Het lichaam kan onder invloed van zonlicht in de huid vitamine D zelf aanmaken.
Vitamine D zit onder andere in vette vis en in vlees en eieren en wordt toegevoegd aan onder andere halvarine en margarine.

Jonge kinderen, ouderen, mensen met een getinte huidskleur, mensen die weinig buiten komen en zwangere vrouwen krijgen het advies om extra vitamine D te nemen.

Magnesium is betrokken bij heel veel lichaamsprocessen en speelt een grote rol bij het goed opnemen van vitamines en mineralen. Magnesium zorgt bijvoorbeeld voor de activatie van vitamine D.

Een goede magnesium balans is dus erg belangrijk. Helaas heeft tegenwoordig een groot deel van de bevolking een magnesium tekort. Naast goede voeding kunnen we ons lichaam een handje helpen door extra magnesium toe te voegen. De producten van Zechsal werken door opname via de huid. Een zeer effectieve manier van opname voor ons lichaam.

Dit kan bijvoorbeeld dmv een (voeten)bad met magnesium vlokken wat ook heerlijk ontspannend werkt in de avond of met magnesium olie of -gel.

Ook is de body cream met shea butter erg fijn. Vooral voor kinderen een aanrader. Aangezien de hoeveelheid magnesium in de body cream lager is dan de olie is deze zachter voor de huid.
Een heerlijk verzorg momentje na het badderen. Onze jongste pakt tegenwoordig zelf de tube al om haar in te smeren op haar buik en onder de oksels. Zeer fijne opname plekken en het ruikt heerlijk.

Zechsal magnesium is te bestellen via www.zechsal.nl met code HOMEHEART ontvangt u 10% korting en vanaf 20 euro geen verzendkosten 🍀

Bron: websites Zechsal, orthokennis en voedingscentrum

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

terug naar boven