Blog: positieve vibes

         Wat een ander gevoel dan tijdens de laatste blog die ik plaatste! Wat is er in die periode veel positiefs gebeurd! Maar vooral doordat we hier in huis best het roer om hebben gegooid. Het hele traject van onze oudste in verband met zijn faalangst, perfectionisme en hoogbegaafdheid was heel intensief en ook zeer confronterend. Wat dat betreft, herkenden wij redelijk wat punten terug in onszelf. Ik vond het dan ook niet meer dan redelijk dat als wij verlangden dat hij met zichzelf aan de slag ging wij dat ook maar eens gingen doen. Het voelde hypocriet om hem te helpen en te begeleiden, terwijl wij zelf ook tegen dingen aanliepen en daar niks mee deden. Vooral de fixed mindset is hier in huis wel een dingetje. We zijn ons over van alles aan het inlezen en leren een hoop van en met elkaar.
Een vriendin sprak al vaker met mij over een body mind release methode om beperkende gedachtes en gevoelens overboord te gooien en weer zelf schipper van mijn boot te worden. Het klonk erg interessant maar ik stond er eerst niet voor open. Nadat ik in september meer tijd had gemaakt voor gezin, mijzelf en bedrijf had ik toch het gevoel vast te zitten. Ik ben het BMR traject in gegaan en wat een verandering bracht dat teweeg! Het was niet makkelijk, behoorlijk confronterend maar ook zo’n last wat van me afviel. Het beste kado wat ik mezelf in tijden heb gegeven! Persoonlijk en zakelijk ben ik echt aan het groeien en zit ik echt op een hoger energie level.
Theorie is erg leuk en leerzaam maar het in de praktijk brengen is iets heel anders. Dat heb ik ondertussen wel weer geleerd. Ik kon nogal blijven hangen in de theorie en “wat als” analyseer gedachtes dat het van de uitvoering vaak niet kwam. Toen Energetix op mijn pad kwam, is dat al wel een heel stuk veranderd maar dat innerlijke vuurtje voelde soms ver weg. Maar nu durf ik de stappen uit de comfort zone toch sneller te zetten en nieuwe avonturen aan te gaan, vandaar ook de uitbreiding met Zechsal magnesiumproducten. Het wordt vast een succes door de focus en drive die ik nu voel. En mocht het een keer niet lukken dan heb ik het in ieder geval geprobeerd en kan ik de plannen aanpassen.
En na weer een hectische periode drukker dan ooit door de kerstmarkten en het totaal onverwachte nieuws dat het bedrijf waar mijn man voor werkte overgenomen werd (heel tactisch tijdens de kerstborrel verteld, hoe verzinnen ze het) was er wel weer wat onrust in huis. Maar dit was voor hem de laatste druppel en ook hij heeft zijn schouders er onder gezet om een nieuwe weg in te slaan. En met succes. De laatste jaren is het woord “waarom” vaak door mijn hoofd gegaan. Waarom gebeurt er keer op keer wat? Maar gelukkig hebben we dit om kunnen buigen. Met de oudste gaat het super goed op school en nog belangrijker, hij gaat weer graag naar school! Manlief zit weer lekkerder in zijn vel en ik zie nu meer en meer in hoe alles een wijze les is en weet ik het om te buigen naar iets positiefs. De laatste tijd spreek ik steeds vaker mensen die een enorm raakvlak voelen met ons “verhaal” en heb ik daar wellicht mee kunnen helpen. En wauw, wat voelt dat goed!
Eerlijk bekend, voelt het wel een beetje of we familie en vrienden verwaarloosd hebben door onze stormachtige periode maar dat komt vast ook helemaal goed! Soms moet je eerst naar binnen keren voor de buitenwereld aan de beurt is en ik denk dat we daar juist aan hebben gedaan.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

terug naar boven