Koper werd al door de vroegst bekende culturen gewonnen en gebruikt. Zo ver als 8000 jaar v.c. waarmee dit edele metaal de langste traditie van het vervaardigen van sieraden zou hebben.

Al sinds de oudheid wordt er een geneeskrachtige en anti-sceptische werking aan toegedicht. Hippocrates benutte de kiemdodende en doorbloeding bevorderende werking en gebruikte koper tegen zweren en spataderen. Later combineerde alchemisten in de middeleeuwen koper met vrouwelijkheid. Tegenwoordig wordt het door sporters ook wel gebruikt om zich prettiger en meer in balans te voelen. Het dragen van koperen sieraden gaat in alle tijden vooral gepaard met hoop.

De moderne wetenschap is ook bijzonder geïnteresseerd om met name de antimicrobiële werking van koper aan te tonen, omdat de klassieke hygiënische maatregelen niet meer voldoende zijn. Met een bijzonder resultaat uit het veldonderzoek van de Asklepios Kliniek in Hamburg waarbij de kiembelasting met meer dan 33% kon worden verminderd door deurgrepen, – panelen en lichtschakelaars met speciale koperlegeringen te voorzien.

Energetix biedt ook een diversiteit aan sieraden met koper of de mogelijkheid om deze toe te voegen door bijvoorbeeld een koperschuifje.

Het koperlaagje in de magneetsieraden geeft door de zuurgraad van onze huid steeds een beetje af en kan zo door het lichaam opgenomen worden. Het kan enigszins wat huidverkleuring geven maar dat is makkelijk met water en zeep weg te halen. Heeft u een sieraad met koper wat dof uitslaat? Schrik dan niet, dit is juist een teken dat het koper wat aan uw lichaam afgeeft en is een goed teken!
Heeft u geen behoefte aan koper of vind u het afgeven hinderlijk? Dan kunt u heel makkelijk het koperlaagje van uw sieraad bedekken met een laagje nagellak.
Om oxidatie tegen te gaan is er een dun laagje over het koper aangebracht. Dit verdwijnt tijdens het dragen. Wilt u dit liever direct verwijderen dan kunt u dit doen met een beetje nagellakremover.

Bron: boek Eindelijk gezond! van dr. Verena Breitenbach

Klik hier voor meer sieraden met koper

terug naar boven