Blog: net even een andere kerst

Dit jaar hebben we voor het eerst in jaren een kerst zonder afspraken. Hoe gezellig we het ook altijd vinden, we merkten dat we dit jaar behoefte hebben aan rust en regelmaat. De tijd van meerdere afspraken ligt alweer een poosje achter ons sinds de oudste er is. We ondervonden aan den lijve dat meerdere bezoekjes op een dag niet heel erg goed combineert met hem er bij, helemaal omdat we hier best veel in de auto voor moesten zitten. Daarom verspreidden we het over kerst en oud en nieuw, behalve dit jaar. Toch ook wel een dubbel gevoel, omdat we het nooit als een verplichting zien maar als gezelligheid. Maar ik merk dat we hier allemaal momenteel van opknappen. De druk was erg opgelopen: met onze kleinste bengel erbij (hoewel het echt een super makkelijk, doorslapend, tevreden meisje, vergt dit toch weer de nodige energie), allemaal flink in de lappenmand gezeten en druk met werk, bedrijf en december stress van de oudste. En daardoor is deze kerst ook anders dan andere jaren. De kadootjes van de kerstman liggen normaal altijd op de ochtend van eerste kerstdag op ons te wachten maar dit keer niet. De oudste mocht gisteravond wat langer opblijven, omdat hij samen met papa zo gezellig met de Lego (voor beide hun passie!) zat te bouwen. Toen het bedtijd was, was het ineens een drama: op de grond liggen, met spullen gooien en schreeuwen tot gevolg. Dat was voor ons de druppel aangezien hij met sinterklaas ook al niet te pruimen was, omdat hij niet precies kreeg wat hij had gevraagd. Gelukkig heeft hij sinds het dragen van zijn magneetarmband een stuk minder uitbarstingen maar geloof me, in de decembermaand zijn nog geen 10 magneten genoeg….grapje. We besloten daarom vandaag geen kadootjes te doen en stonden erg in dubio HET GROTE sinterklaas en kerstman geheim te vertellen. We hebben het subtiel aangepakt en gezegd dat de beide heren normaal maar 1 kado brengen en wij de rest kopen maar we het dit jaar niet doen door zijn gedrag. Hij was erg onder de indruk en moest huilen omdat niemand dan wat kreeg. Op slag een schuld gevoel, omdat hij nu meer aan ons dacht dan zichzelf. Best lastig dat opvoeden! Maar goed, dit jaar volgen we ons gevoel: in pyjama blijven lopen, Lego bouwen, filmpjes kijken en net heerlijk winteropruiming in de tuin. Ik heb de boel flink geveegd, opgeruimd en gesnoeid. Heerlijk buiten bezig, daar knap ik echt van op. Meteen een notitie maken voor mijn goede voornemens dat vaker te doen. Als echte bourgondiĆ«r ontbreken de lekkere hapjes en gerechtjes ook niet. Heerlijk de tijd om wat hapjes te maken en uitgebreider te koken dan normaal. Dit jaar een kerst van rust, regelmaat en quality time met de kindjes !De reinheid komt daarna als de kinderen uit logeren zijn en wij het huis eens flink op gaan ruimen. Zo, wat gaan wij straks het nieuwe jaar opgeruimd en uitgerust in! Maar ook voor 2018 weer plannen genoeg!
Ik wens jullie allen nog hele fijne, liefdevolle feestdagen en een gezond en spetterend 2018!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

terug naar boven