Blog: een sprong vooruit in de tijd

Zo daar ging mijn voornemen wekelijks te bloggen. Twee keer knipperen en de weken zijn voorbij gevlogen zonder een blog helaas. Niet omdat ik geen inspiratie had of geen zin maar door een stevig virus. Heel normaal in deze tijd dus toen mijn man het opliep, heb ik hem liefdevol verzorgd . Toen de kinderen ziek werden, ben ik extra lief voor hen geweest. Ondertussen ging alles gewoon door, want ja een moeder moet de boel draaiende houden ook al was ik niet zo fit. Nou mooi niet dus! De spreekwoordelijke man met de hamer kwam. En ik ervaar dat als hooggevoelig en perfectionistisch mens als heel onprettig , in nette taal. De eerste dagen denk ik: zo mooi even gas terug, de boel de boel laten en een paar dagen bijkomen en genieten van het niet kunnen nadenken. Na een paar dagen komt de paniek: help ik kan niet meer nadenken en het huishouden lijkt ontploft! Toen werd het zo onprettig dus toch maar naar de huisarts en een kuurtje gekregen. En dat hielp gelukkig….dacht ik….want ik reageerde weer zeer heftig. Toevallig las ik op een forum van hooggevoelige mensen vergelijkbare ervaringen. Weer een teken van herkenning! Ik merkte wel een heel erg mentaal verschil met de vorige keer, gelukkig alweer een tijd geleden. Normaal komen alle gevoelens, geluiden en beelden al keihard binnen maar als ik ziek ben, lijkt de filter wel helemaal weg. Normaal voel ik me geestelijk compleet uitgeput en lijkt de hele wereld op zijn kop te staan. Nu droeg ik continu mijn magneethart en armband en dacht ik: ok, dit is totaal niet prettig (gecensureerd voor internet haha) maar dit gaat over! Alsof ik het als een soort reiniging zag en ik weer in balans moest komen. En warempel kreeg ik naarmate ik opknapte nieuwe idee├źn en inzichten . Een collega vroeg of ik met het dragen van de magneten dit niet had kunnen voorkomen. Ik gaf al aan dat het geen wondermiddel was maar mij wel erg goed mentaal helpt. En voor iemand die niet graag de touwtjes uit handen geeft, alles perfect wilt doen, de lat torenhoog legt en teveel in het hoofd leeft, zijn die kleine rakkertjes van magneten verdraaid fijn!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

terug naar boven