Blog: eerste workshop

Afgelopen vrijdag gaf ik mijn eerste magnesium workshop bij pilates studio Lianne. Goed voorbereid en mijn “praatje” veelvuldig geoefend kwam ik daar aan. Bij het Droom, leef, geniet weekend met NLP coaches waar ik in mei geweest ben, werd verteld dat een presentatie geven heel leuk is als je dat wil en we enkel verbeelden dat het moeilijk is en zou mislukken. Aangezien spreekbeurten werkelijk altijd een drama waren voor mij en ik mijn hoge eindexamen cijfers voor de talen dusdanig liet kelderen, omdat er zowat geen yes en oui uit kwam, vroeg ik me te toch even af wat me bezielde om als plan te hebben lezingen en workshops te geven. Maar met een spreekwoordelijke schop onder mijn kont de comfort zone uit en de zelfbedachte mantra (je kan dit, een lezing geven is leuk) ging het me eigenlijk beter af dan ik dacht. Ik vergat ongeveer een kwart van mijn tekst maar aangezien ik nogal lang van stof kan zijn, viel dat niet zo op. Ik moest nog wel even letten op de ademhaling via de buik en mezelf ervan weerhouden niet achter het bureau te gaan staan maar ervoor om geen afstand te scheppen. Vooral de gedachte waarom ik dit wil doen, gaf me een helder gevoel. Er werden leuk vragen gesteld waardoor het allemaal wat interactiever en ontspannender ging. Want ja, een mannetje of 2 a 3 voor de kraam of in de kantine uitleg geven is toch wel anders dan 10 paar ogen op mijn gericht. De reacties waren fijn en precies wat ik voor ogen had: goede, heldere informatie en niet verkoopachtig. Daarnaast vermoedde niemand dat dit mijn eerste magnesium presentatie was dus ik ben super trots! En door de vragen die gesteld werden, leer ik ook weer waar ik met het geven van de volgende presentaties nog aan kan denken. De volgende keer is 23 juni op de ladies fair in Prinsenbeek. Gelukkig leg ik de lat niet meteen heel hoog voor mezelf ofzo maar nu weet ik: een presentatie geven is leuk maar ook heel spannend!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

terug naar boven