Magnesium en kinderen

Magnesium is erg belangrijk voor kinderen, al vanaf hun babytijd. Magnesium zorgt onder andere voor een goede ontwikkeling van botten, tanden en spieren. Daarnaast zorgt magnesium voor rust in lichaam en hoofd.
Veel kinderen kunnen baat hebben bij extra magnesium. Bijvoorbeeld kinderen die last hebben van concentratiestoornissen, slaapproblemen, groeipijn, hoofdpijn of menstruatiepijn maar ook bij hyperactiviteit, ADHD, autisme of infectiegevoeligheid.
Magnesium wordt niet door het lichaam aangemaakt. We krijgen het binnen via goede en gezonde voeding als groene bladgroenten, volkorenproducten, noten en avocado’s en bijvoorbeeld uit kraanwater en hele bittere chocola. Aangezien magnesium door ons lichaam niet langdurig opgeslagen kan worden, is een dagelijkse aanvoer nodig. Is het lastig om dagelijks voldoende voedingsmiddelen met magnesium te eten of heeft jouw kind last van de drukte van de dag of van eerder genoemde klachten? Dan zou extra magnesium weleens een helpende hand kunnen bieden.
De magnesium vlokken zijn fijn om te gebruiken voor het slapen gaan in bijvoorbeeld een magnesium ligbad en ook geschikt voor baby’s. Bij grotere kinderen zijn de vlokken ook in een voetenbad te nemen.
De magnesiumolie is verdund bij lokale behandeling van bijvoorbeeld buikpijn of menstruatiekramp. Let hierbij dus wel op het verdunnen, omdat de olie puur aanbrengen vaak te prikkelend is voor de huid. Voor het slapengaan onder de voeten aanbrengen is ook een aanrader! Het ontspant en zorgt tegelijk voor een goede magnesium opname.
De bodycrème is zeer geschikt voor kleine kinderen ipv de olie. Dit is namelijk een zachte verzorgende crème met een lager percentage magnesium welke door de huid goed verdragen wordt. Heerlijk om na het badderen op de handdoek droge, warme huid aan te brengen en op de buik of benen te masseren.

Advies hoeveelheden per leeftijd

0-2 jaar: Twee tot drie maal per week een bad (ca. 30 liter water, 37 graden) met circa 100 gram kristallen. De andere dagen de bodycrème smeren, ongeveer drie vingertoppen.

3-6 jaar: Twee tot drie maal per week een voetenbad (3 liter water, 37 graden) met circa 40 gram kristallen of twee maal per week een bad (50 liter water) met 150 á 200 gram kristallen. De andere dagen de bodycrème smeren, vier tot vijf vingertoppen .

7-12 jaar: Twee tot drie maal per week een voetenbad (3 liter water, 37 graden) met circa 50 gram kristallen of een bad (50 liter water) met 200 tot 250 gram kristallen. De andere dagen kan de bodycrème naar behoefte gesmeerd worden.

13-16 jaar: dosering langzaam verhogen naar circa 80 tot 100 gram kristallen voor een voetenbad en 500 gram voor een ligbad. De andere dagen kan de bodycrème naar behoefte gesmeerd worden.

Vanaf 16 jaar kan de dosering voor volwassenen worden gebruikt.

Zechsal magnesium kan besteld worden via www.zechsal.nl Bij gebruik van de code HOMEHEART ontvang je 10% korting en is de bestelling vanaf 20 euro zonder verzendkosten.
bestel het speciale Zechsal kinderpakket met magensiumvlokken en de bodycrème hier

Neem gerust contact op indien er nog vragen zijn. Ieder kind is anders en goed advies vind ik erg belangrijk.
Overleg uiteraard ook met een arts of specialist bij langdurige klachten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

terug naar boven