Bewustwording in beweging

De laatste tijd merk ik bij de mensen die ik spreek een hele fijne verandering. Of het nou op een kerst shoppingavond, een ladies night of bij een sportschool is, ik heb hele mooie gesprekken met mensen die bewust met hun gezondheid bezig zijn en de drukte om hun hen proberen om te buigen. Bij sommige puur uit noodzaak, omdat ze lichamelijke klachten hebben. Bij anderen juist, omdat ze de drukte beu zijn en denken “waar zijn we nou allemaal mee bezig? wordt ik hier nou gelukkig van?” En wat is dat ontzettend fijn!

Jarenlang nam ik beslissingen waarvan ik dacht dat ik ze moest maken omdat de maatschappij nou eenmaal zo in elkaar zit of omdat ik me anders egoïstisch zou voelen. Omdat ik dacht dat het zo hoorde als vrouw van, moeder van of in mijn werkende rol . Tot ik tot het besef kwam dat IK er niet gelukkiger van werd, niet altijd even lief was voor mijn omgeving en ik niet lekker in mijn vel zat. Uiteraard zijn er meerdere factoren om rekening mee te houden. Ik kan niet ineens halsoverkop een maand op de Bahama’s gaan zitten ofzo. Maar de manier waarop ik zowel aan mezelf kan denken en zorgen en hoe ik mijn andere “rollen” vervul, kreeg steeds meer vorm. En daardoor voelde ik me steeds meer mezelf worden.

Dit wilde ik daarom graag gaan uitdragen en anderen ook stimuleren hier mee bezig te zijn. Hoewel ik zowel offline als online best wel een aardig clubje gelijkgestemden vond, bleef het in uitvoering van mijn plan best een beetje haken. Soms had ik er begrip voor, het roer omgooien is niet iets wat je zomaar even doet. Andere keren had ik er ronduit de pest in als mensen een rare opmerking maakten. Maar nu is het helemaal oké, het kwartje is gevallen. Niet iedereen bewandelt hetzelfde pad en in mijn goedbedoelde enthousiasme vergat ik dat wel eens. Een leermomentje.

Maar nu lijkt het tij toch te keren en wat maakt mij dat blij! De mooie gesprekken die ik voer, geven mij nog meer kracht om door te gaan. En nee verandering is niet makkelijk, maar zeker wel haalbaar. Termen als “me time” en ” balans” zijn erg mooi maar daar moet aan gewerkt worden. En dat kost tijd, dat snap ik. Het is geen quick fix. Het is niet een kwestie van hup één keer in een voetenbad met magnesium of een magneetarmband om en alles is perfect. Dat is ook nooit wat ik beloof. Er moet ook een verschuiving van denken en/of handelen plaats gaan vinden. Nou is het wel makkelijker en toegankelijker geworden met alle tijdschriften en gezondheidswinkels die de aandacht vestigen op een betere balans. Ik spreek daardoor veel mensen die het belang van magnesium inzien of op aanraden van een kennis of familielid een magneetsieraad aanschaffen. En dat is ook fijn, daar zal ik niet over liegen, want anders zou mijn bedrijf ook niet kunnen voort bestaan. Maar nogmaals, verander je niks aan je manier van leven of mindset dan zal de drukte of stress niet verdwijnen. Hoe heerlijk dat steeds meer mensen dit nu gaan inzien! En dat ik daarbij mag helpen, daar ben ik heel dankbaar voor.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

terug naar boven