Geluksmomentjes

Het was even moeilijk om de blog-draad weer op te pakken. Na een paar drukke weken vol werken, regelen, bijeenkomsten en kennis uitbreiden wilde ik graag weer wat schrijven. Maar ja, wat dan? Zo ontzettend veel ideeën dat ik gewoon even vastliep. Tot vanmiddag, toen ik terug reed vanaf het werk om de kinderen op te halen en lekker met ze naar huis te gaan. Als op en top HSP mens ervaar ik alle emoties heel heftig. Dus niet gewoon kwaad maar pisnijdig, niet een beetje verdrietig maar ontroostbaar, niet heel blij maar meteen wervelwind kriebels in de buik blij. En toen was het daar: weer een geluksmoment! Het was nog niet donker, ik reed langs een prachtig bos de ondergaande zon  tegemoet, de radio stond lekker hard en toen voelde ik het van top tot teen, een happy de peppie geluksmoment! En ik dacht gelijk een mooi onderwerp om over te schrijven. Geluksmomenten zitten (voor mij) in kleine en grote dingen: naar huis gaan voor het weekend,  de kinderen weer zien terwijl manlief de frietjes aan het bakken is; Of een klein beetje zenuwachtig naar een Energetix dag gaan (afgelopen zaterdag) en dan een super gezellige warme en leerzame dag hebben; of mijn lievelings detective kijken (mijn man roept al “oh jee” als hij het deuntje hoort); of een heerlijk dagje met mijn moeder naar de sauna; of toch een stuk chocoladetaart nemen als we koffie gaan drinken; of de armen van de kids tegen me aan voelen en hun blije gezichtjes zien; of brainstormen met mijn lieve coach/masseuse/aromatherapeute hoe we onze krachten kunnen bundelen; of simpelweg de geur van de dag opsnuiven als ik in de ochtend voor het eerst de deur open doe. Voorheen deed ik heel erg mijn best om die momenten krampachtig vast te houden alsof ze anders zouden verdwijnen, omdat ik ook weet hoe intens ellendig ik me kon voelen. Inmiddels weet ik gelukkig beter. Ik ervaar sinds het dragen van de magneetsieraden de negatieve gevoelens niet meer zo heftig en weet ook dat die heerlijke geluksmomenten terug blijven komen. Niet dagelijks of in de zelfde vorm of mate maar het komt. Als dat voorspelbaar zou worden zou het natuurlijk ook saai zijn. En in tijden dat ik het liefst met een deken over mijn hoofd op de bank plof en de handdoek in de ring wil gooien, denk ik even terug aan zo’n fijn moment en pak ik de draad weer op. Sinds ik met en voor Energetix werk en hier anderen mee help, ervaar ik zo’n ontzettende drive en gemoedsrust! Hopelijk kan ik jullie hier ook een beetje van mee laten genieten! Zo veel mensen, zo veel fijne ervaringen dat ik er soms kippenvel van krijg. Ja hoor, weer een geluksmoment!!!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

terug naar boven