Blog: van sinterklaas spanning naar comfort zones

Alweer een week voorbij. Een week vol leuke gesprekken, gezelligheid en ook sinterklaasspanning. Dit jaar alleen totaal anders dan vorige jaren. Het verhaal wordt gespannen gevolgd, het lontje is weer wat korter en er heerst wat chagrijnigheid als meneer niet precies krijgt wat er op zijn lijstje stond (waar dit overigens vandaan komt geen idee, wij voeden toch echt op met gedachte “wees blij met wat je hebt en krijgt”). Waar het dit jaar wel aan ontbreekt zijn de extreem vroege ochtenden, letterlijk ziek zijn van spanning en mega uitbarstingen. Aan de ene kant denk ik nuchter: hij wordt ouder en het zal heus niet alleen maar door zijn magneetarmband komen. Aan de andere kant gelooft hij nog vol, gaat compleet op in het verhaal en is erg nieuwsgierig of er wat in de schoentjes gedaan wordt. Maar hij ondergaat het een stuk relaxter. En heeft ie een uitspatting dan is het lang niet zo heftig of lang als voorheen. Een hele verbetering voor iedereen in huis!
Een tijdje terug heb ik mijn man een SportEX gegeven. Zolang ik hem ken, heeft hij regelmatig last van hoofdpijn en migraine. We zaten in gesprek met vrienden en ik vroeg wat nu eigenlijk zijn ervaring er mee is. In eerste instantie bleef het alleen bij beter slapen (rustigere nachten, doorslapen en uitgeruster wakker worden). Dit is natuurlijk al super fijn. Ineens was het: “goh, ik heb eigenlijk al een hele tijd geen hoofdpijn meer gehad”. Toch bijzonder om te horen dat hij na een tijdje dragen het hele hoofdpijn gebeuren “vergeten” is. En dat voor een man die altijd lekker nuchter is en er sceptisch tegenover stond.
Ook deze week is weer een leerproces geweest. Hoe bied ik goede service zonder opdringerig over te komen? Zitten mensen nog wel op een follow up te wachten? Of willen ze juist nog wat van mij horen? Gelukkig met wat collega’s kunnen klankborden, toch wat berichten verstuurd en wat een leuke reacties. Met mijn advies en de Energetix producten bijvoorbeeld kunnen bijdragen aan een betere gemoedsrust (minder prikkeling) en minder pijnklachten (o.a. tennisarm en gespannen schouders). Zo fijn om te horen!
Om mijn “bereik” wat te vergroten, ga ik vanaf januari adverteren in de Etten-Leur Bruist. Een maandelijks magazine welke ik al jaren lees en ook al jaren het gevoel bij heb dat dat een goede match met mij zou zijn. Weer een stap uit mijn comfortzone! Maar letterlijk gesterkt door mijn magneten en fijne gesprekken met en ervaringen van anderen durf ik dit nu vol energie aan!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

terug naar boven